70f3be43dfe4345f41a1dbee92194a93
70f3be43dfe4345f41a1dbee92194a93

Komšić i Džaferović odredili termin posjete Đukanovića

19.02.2020.

Predsjedništvo BiH danas je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

Za posjetu crnogorskog predsjednika glasali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik DŽaferović, dok je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik bio protiv.

Dodik je navedeni zaključak proglasio destruktivnim po vitalni entitetski interes, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na današnjoj sjednici Predsjeništva je na isti način donesena i Odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji BiH.

I ovu odluku je srpski član Predsjedništva proglasio destruktivnom po vitalni entitetski interes.

U saopštenju se navodi da će Dodik izjave o navedenom zaključku i odluci u pisanoj formi dostaviti članovima Predsjedništva i Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako Narodna skupština Republike Srpske u roku od deset dana potvrdi izjave, navedeni zaključak i odluka Predsjedništva BiH ne stupaju na snagu.

Predsjedništvo BiH je glasalo za usvajanje Odluke o odbijanju molbi za pomilovanje dva osuđena lica.

Predsjedništvo nije, nakon rasprave, sa dva glasa za, Komšić i DŽaferović, i jednim glasom protiv, Dodik, postiglo konsezus za odluke o zaključivanjima sporazuma, ugovora i odluke o ratifikacijama te će predsjedavajući Predsjedništva u skladu sa članom 42 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, navedene tačke uvrstiti na iduću sjednicu Predsjedništva kao obavezne.

Čitajte i ovo: Predstavnički dom PFBiH usvojio ovogodišnji Program rada Vlade Federacije BiH

(Srna/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss