b19d32f96ae8b27dbc14d05e289b6a54
b19d32f96ae8b27dbc14d05e289b6a54

Čović i Ebibi iskazali spremnost za daljnju suradnju BiH i Sjeverne Makedonije

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je srijedu u Mostaru veleposlanika Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija s kojim je razgovarao o aktualnim prilikama u BiH te razmijenio stajališta o odnosima između BiH i Sjeverne Makedonije.

Čović je istaknuo opredijeljenost Bosne i Hercegovine za euroatlantskim integracijama uz posvećenost prihvaćanju europskih standarda i implementaciji potrebnih reformi, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Veleposlanik Ebibija naglasio je kako Republika Sjeverna Makedonija očekuje deblokiranje početka pristupnih pregovora na zagrebačkom samitu u svibnju 2020. godine.

Na sastanku su izražena očekivanja kako će Europsko vijeće posebnu pozornost posvetiti deblokiranju početka pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije te deblokirati situaciju u kojoj su se navedene zemlje našle na posljednjem zasjedanju Europskog vijeća u listopadu prošle godine.

Razgovarano je i o političko-gospodarstvenoj situaciji i prilikama u obje zemlje te je istaknuta predanost otvaranju novih mogućnosti suradnje i razvoja.

Također je iskazana potreba jačeg dimenzioniranja svih odnosa, a posebice na gospodarskom planu. Dobri politički odnosi stvaraju dobar okvir za uspješnu i sveobuhvatnu suradnju od uzajamnog interesa sukladno europskim standardima te je na sastanku iskazana spremnost na daljnju suradnju i komunikaciju, stoji u priopćenju.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Komšić odgovorio Dodiku: Slobodno na Ustavni sud

Naredna vijest

PIC: Blokade institucija neprihvatljive