41ba01572bb85064fc94306879c7bd4f
41ba01572bb85064fc94306879c7bd4f

Igralište za djecu sa poteškoćama u razvoju u Brezi

07.02.2020.

Danas je na području opštine Breza finalizirana realizacije projekta “Dječja nedjelja u 2019. godini”. Povodom ovog događaja, putem Facebook profila, oglasili su se iz Centra za socijalni rad Breza.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Danas smo izrazito ponosni jer smo finalizirali realizaciju projekta “Dječija nedjelja u 2019. godini”.

Ovim projektom, koji ima za cilj da u cijeloj državi skrene pažnju na dječija prava, odnosno, na dostojanstven i nediskriminirajući život svakog pojedinačnog djeteta, uspjeli smo obezbijediti sredstva za kupovinu klackalica za djecu sa poteškoćama u razvoju, koje su postavljene na dječije igralište u centru Breze.

Od sada i naša dječica koja za svoje kretanje koriste kolica imaju priliku da se zabave na klackalici namjenjenoj djeci u kolicima, dok djeca sa drugim teškoćama u razvoju imaju obezbijeđenu klackalicu sa dodatnom namjenskom zaštitom.

Primarni cilj ove ideje i ovog projekta jeste da i djeci koja imaju određene teškoće u razvoju obezbijedimo jednake mogućnosti za igru i da na njihovim licima vidimo one neopisive, najljepše dječije osmjehe, te da sve naše građane potaknemo da svoju djecu sa teškoćama uključe u društvo i daju im najbolji poklon za djecu, a to je druženje sa drugom djecom.

Ovom prilikom želimo da poručimo svim našim građanima da se sve može uraditi i ostvariti, samo ukoliko ste dovoljno motivirani.

S obzirom da su klackalice postavljene danas (07.02.2020. godine) apelujemo na sve građane, a posebno djecu i adolescente da ih ne koriste naredna 2-3 dana.

Djeco, uskoro stiže proljeće i lijepi dani, a mi vas očekujemo u što većem broju na igralištu!” 

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss