Tegeltija – Jewell: Usvojiti budžet BiH za 2020. za nastavak aranžmana s MMF-om

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Andrewom Jewellom.

Predsjedavajući je upoznao rezidentnog predstavnika MMF-a da je novoformirano Vijeće ministara opredijeljeno za nastavak realizacije socioekonomskih mjera koje će doprinijeti fiskalnoj stabilnosti i unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta BiH.

Tokom sastanka sagovornici su ocijenili da je neophodno što skorije usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. kako bi bio nastavljen postojeći, ali i otvoren put ka novom aranžmanu sa tom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tegeltija je naglasio da je dobro da BiH ima aranžman sa MMF-om, jer prisustvo te međunarodne finansijske organizacije daje sigurnost ostalim finansijskim institucijama i organizacijama, kao i budućim investitorima, u fiskalnu stabilnost zemlje.  

Sagovornici su ocijenili i da je dosadašnja saradnja Vijeća ministara i MMF-a bila korektna, te izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Aleksandra Bukovčan: U porno industriji prisutni su isti kriteriji kao u politici, samo što gledatelje zamjenjuju birači

Naredna vijest

Selimić: Rigoroznijih mjera nema, borba za sve uposlenike u zdravstvu