Vučić: Ne znam kako bi da poslije svega ostanemo i bez RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sretan zbog postojanja Republike Srpske (RS) ali i da nikada nije doveo u pitanje integritet BiH.

Ocijenio je da RS ne može opstati bez Srbije, ali i dodao da ne zna kako bi Srbija preživjela da poslije svega što joj se desilo, ostane i bez Republike Srpske.

– Ne krijem da sam sretan zbog postojanja RS. Ponosan sam na činjenicu da Srbija nikad nije pružala veću pomoć RS. To je naša obaveza, u svakoj od 63 opštine RS gradimo vrtić, školu, dom zdravlja. Sretan sam zbog pečata koji smo tamo dali, zbog odnosa sa ljudima iz RS – kazao je Vučić i najavio da će uskoro ići u Drvar gdje će otvoriti fabriku koju je kako je rekao, “obećao narodu”.

Ocijenio je da se u Srbiji “malo govori” o programskom dokumentu SDA u kom se kako je naveo, “govori kako da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i kako da se de facto ukine RS”.

– Trpim pritiske zbog odnosa sa RS, još više zbog Kosova, ali to je moj posao. Samo tražim da se poštuje Dejton i ono što je zapisano u Ustavu BiH – kazao je predsjednik Srbije.

Pročitajte još: 

U Beogradu danas potpisivanje sporazuma između SDS-a i SNP-a

(Vijesti.ba/Interview.ba)

 
Prethodna vijest

U Beogradu danas potpisivanje sporazuma između SDS-a i SNP-a

Naredna vijest

Objavljeno u Službenim novinama: Danijela Kristić nova predsjedavajuća Skupštine KS