6c33d12a5cd7e264af82ff44d5a24779
6c33d12a5cd7e264af82ff44d5a24779

Feraget: Pokazuju ozbiljnu namjeru da zataškaju ovo ubistvo

13.01.2020.

Nakon oslobađajuće presude braći Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, javnosti su se obratili otac ubijenog Muriz Memić, te advokat porodice Ifet Feraget.

– OSA, SIPA, svi su bili protiv nas – rekao je Muriz Memić, te najavio nove proteste 8. februara, na četvrtu godišnjicu Dženanove smrti.

Istaknuo je kako “neće rušiti pravosuđe”.

– Ljudi moraju biti pohapšeni, to je naš sud, naše pravosuđe, nećemo ga rušiti. Kantonalno tužilaštvo se nije nadalo da će naići na poštenog sudiju -.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić kazao je kako, obzirom da je doktor/vještak Vlado Marković potvrdio da nije bilo saobraćajne nesreće i da je Dženan preminuo od posljedica udarca tupim predmetom, morati biti objašnjeno zašto je došlo do pogrešnih tvrdnji.

– Moramo dobiti konačan odgovor i od Alise – naglasio je Feraget dodavši:

– Dalida Burzić je napustila broj koji tone. Ovdje ne postoji nijedan dokaz da je u pitanju saobraćajna nesreća, kantonalno tužilaštvo je najavilo žalbu. Poručujem im da na taj način samo pokazuju koliko je ozbiljna njihova namjera da zataškaju ovo ubistvo -.

Feraget je ocijenio da “oni više nisu tužioci, oni spašavaju živu glavu.”

Kazao je kako se ovom presudom porodica i slučaj Memić ponovo nalaze na nuli, te da je nužno pokrenuti istragu o ubistvu Dženana Memića:

– Još uvijek niko nije pokrenuo istragu o ubistvu Dženana Memića. Ovo je historijska presuda, oštećeni se bore za optužene. Ići ćemo do kraja da dobijemo odgovore na sva pitanja -.

Ljubo i Bekrija Seferović su pred Kantonalnim Sudom u Sarajevo oslobođeni svih optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić.

Sud je prihvatio vještačenje ekspertskog tima iz Banjaluke koji je utvrdio da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći i po drugi put odbacio optužbe na račun Seferovića.

Pročitajte još: 

Slučaj “Dženan Memić”: Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni

(N1/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss