986d33e82a0038bf5ffd2a3e61bac7d6
986d33e82a0038bf5ffd2a3e61bac7d6

Poruke mira i suživota na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik organizirao je danas u Istočnom Sarajevu Božićni prijem.

Između ostalih  prijemu su prisustvovali specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija,kao i ministri u Vijeću ministara BiH,  predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH i RS-a, kulturnog i javnog živote ta diplomatskog kora u BiH.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i himne entiteta prisutnim se obratio Milorad Dodik, koji je kazao da je čestitka praznika ‘Mir Božji – Hristis se rodi’ pozdrav za svakoga ko je prijatelj i ko želi da “kroz  prijateljstvo gradi naš život bez ikakvih zlih namjera”.

–  Naša je želja da društvo, region i čitav svijet ostane stabilan i miran i da nijedno ljudsko biće ne strada u bilo kakvom sukobu – kazao je Dodik.

Sumirajući rezultate iz prošle godine Dodik je naglasio da su oni za RS veoma važni.

– RS je uspjela u prošloj godini da formira  vlast i napravi i održi ekonomiju u pozitivnnom trendu. Pred kraj godine formirane su zajedničke institucije vlasti prije svega Vijeće ministara. Naša namjera da pokušamo da zajedno s pratnerima u BiH radimo u saradnji i punom uvažavanju na svim pitanjima kod kojih se slažemo. Naravno, da teška pitanja koja su svima poznata u BiH, rješevamo u svjetlu ovih praznika mira,  sigurnosti,  mirboženja i svega onog što svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju daje posebnu snagu i poseban odnos prema drugima – kazao je  Dodik.

Naglasio je da je da su u RS naučili da je mjera njihove slobode, mjera slobode i drugih u RS.

– U tom pogledu imamo jedan  putokaz koji je prije svega putokaz mira, razvoja, uvažavanja i svega onog što je važno svakom čovjeku – kazao je Dodik.  

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Komunalna i inspekcija zaštite okoliša prioritetno vrše nadzore u Ilijašu

Naredna vijest

Isplata dječijih dodataka i naknada porodiljama u Kantonu Sarajevo