Vučić: Bez obzira na sve, čestitaću Milanoviću pobjedu

06.01.2020.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će iz pristojnosti čestitati Zoranu Milanoviću pobjedu na izborima za predsjednika Hrvatske po objavljivanju zvaničnih rezultata, bez obzira na uvrede upućene Beogradu tokom kampanje.

– Danas je Badnji dan, sutra Božić i ne priliči da izgovaram teške riječi. Kao pristojan čovjek, razumije se da ću mu poslati kada budu zvanični rezultati telegram sadržine: ‘Čestitam Vam na izboru za predsjednika Hrvatske’, tako rade pristojni ljudi – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vili “Mir”.

Predsjednik Srbije naveo je da su različite optužbe, brojne laži, neistine i mnogo uvreda, koje je pretrpio, dio njegovog posla i da smatra da ne bi bilo u redu da na drugačiji način reaguje “sem ćutanjem i još većim radom”.

Vučić je poručio da Hrvatskoj želi svako dobro, ali da želi Srbiji uvijek dvostruko veći privredni rast, nego što ga ima Hrvatska.

– Uspjevali smo u posljednje dvije ili tri godine da imamo značajno veći rast, jverujem da će u budućnosti ta razlika biti još veća u srpsku korist. To je pozitivna konkurencija – rekao je Vučić.

Pročitajte još: 

Dodik čestitao Milanoviću: Intenzivirati saradnju i dijalog o otvorenim pitanjima

(Nezavisne.com/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss