f97249acab7d66864e27434da61290fc
f97249acab7d66864e27434da61290fc

Košarac i Vuković: Mogućnost formiranja predstavništva VTK BiH u Briselu

03.01.2020.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je danas s direktorom Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Vjekoslavom Vukovićem i njegovim zamjenicima Nemanjom Vasićem i Ahmetom Egrlićem.

Ministar Košarac istakao je da je osnovno opredjeljenje tog ministarstva zaštita domaće proizvodnje, uz poštovanje međunarodnih sporazuma, te predstavljanje potencijala BiH, razvoj privatnog poduzetništva i strana ulaganja.

– Ministarstvo, uvažavajući ustavne nadležnosti, bit će servis privredne i poslovne zajednice u ovoj zemlji. Posebnu pažnju bit će posvećena pitanjima saradnje Ministarstva, VTK BiH i Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH – kazao je.

Tema razgovora bila je i organizacija domaćih i međunarodnih sajmova, a sagovornici su konstatirali da je potrebno staviti akcent na njihove efekte. Ministar Košarac ocijenio je da je potrebno uložiti dodatne napore u afirmaciji postignutih rezultata VTK BiH.

Na sastanku je razgovarano, između ostalog, o mogućnosti formiranja predstavništva VTK BiH u Briselu i koracima koje bi u tom slučaju trebalo poduzeti, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pročitajte i ovo: Na sjednici Gradskog vijeća Zenica bez rješenja za radnike “Zenicatransa”

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss