bf56f9cd52798b66b376c360f1a12669
bf56f9cd52798b66b376c360f1a12669

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Striptiz na životinjskoj farmi

18.05.2018.

Za vašu kolumnisticu jedna od najvećih misterija svijeta nije kristalna lubanja, linije u dolini Napa pa čak ni pitanje čemu služi Stonehenge. Prava misterija jeste na šta je tačno mislio vođa F.R. kad je na jednoj od najgledanijih tv kuća u Regiji pozvao načelnika opštine da skinu hlače. Od te povijesne episode Pressinga oka nije sklopila, a kada će, ne zna se. Jer kad god sklopi oči vidi njih dvojicu, bez hlača!

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

”Sad trebam jednoj budaletini objašnjavati jesam li ja Bošnjak ili nisam. Nemojte da tjeramo i da skidamo pantalone i dokazujemo šta smo” rekao je Fahrudin Radončić lider SBB-a u intervjuu za N1, referirajući se na jednog opštinskog načelnika, inače poznatog zagovarača ženskih prava i političkog osnaživanja žena Semira E.

Bog me kaznio jakom imaginacijom. Ni za tren nisam povjerovala da je riječ o tome jesu li obrezani i time pravi muslimani, čak Bošnjaci. Riječ je o nečem drugom, nečem starijem od njih dvojice, i njihove tradicije…Šifra Darwin bejbe.

Vidim ih kako skidaju pantalone. I gaće. I nakurnjake. I odmataju pojas za bubrege. Istrpavaju potkošulje (pravi pamuk, vazda puše u ovim austrougarskim zgradama). Poleti zamjenik da zadigne košulju jednom, poleti pomoćnik da drugom spusti pantalone. Zlatko Lagumdžija u tom izvadi… pero… jeste pero sam mislila, ne budite bezobrazni, da potpiše šta god treba, može i peticija.  Tu su i ovi novokomponovani wannabeliderinovenajvećestrankeubošnjaka koji se uspraviše do svoje pune visine. 

Napetost raste, šake lupaju po prsima, hu hu hu hu hu… zrak se uzmirisao na svlačionicu, trenutak istine i… Vrijeme je za reklamu.  

Da ne kažu da ih objektiviziram, mislim kao seksualne objekte, dozvoliću da tokom reklama osmislim drugi scenario, u kojem vođa nije smislio kako da zadovolji dječačku želju da vidi čiji je veći. Možda je poziv za skidanjem hlača na poznatoj regionalnoj tv mreži samo dio jednog najobičnijeg rituala, koji je iznimno čest kod naše braće, majmuna. 

Naime, stručnjaci kažu da će bonobosi timariti koliko god drugih majmuna mogu u svojoj grupi kako bi pokazali koliko su politički sposobni. Što više leđa počešu, to će više češkanja leđa (i drugih “usluga”) dobiti zauzvrat, a to implicira viši društveni status. 

Možda je on ovim skidanjem pantalona htio da se konačno vidi koji više može …češati? 

Kad razmišljam o našim liderima, nisu bonobosi jedini koji mi naumpadnu. Tu je na primjer gušati tetrijeb. Mužjak se tokom sezone parenja kočoperno i iznimno predano glasa, trošeći pritom mnogo energije. A ženka procjenjuje intenzitet kočoperenja i predanosti glasanju i prema tomu odabire najkvalitetnijeg mužjaka. 

Kad se sjetim pod koliko je šatora Mile pjevao, koliko pres konferencija Mektić održao, koliko je kanti ledene vode Čović izdržao, koliko puta Erdoganovu ruku Bakir poljubio….majke mi nisam ornitologinja ali isto gušati tetrijebi! A još malo i eto, najgušastiji od njih u nedjelju priprema maratonski miting u trajanju od osam sati u slobodarskoj Zetri. Što bi rekao naš čovjek “Ta će tetrijeb?”

Reklame su završile. Vraćamo se u naš Dejtonski reality. 

Napetost raste, šake lupaju po prsima, hu hu hu hu hu… zrak se uzmirisao na svlačionicu, trenutak istine i…tajac. 

Fakat, snaga je u ženi. Seki je najveći. 

 

Idi naVrh

Don't Miss