Ljiljana Basarić: Što prije krenuti s rješavanjem problema

28.09.2016.

Radom i odgovornošću do boljeg života građana Krupe na Uni.

Ljiljana Basarić kandidatkinja je za načelnicu ispred PDP-a Krupa na Uni. Rođena je  osmog augusta 1965.godine u Bosanskoj Krupi, gdje je  završila osnovnu i srednju školu. Studirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu,  gdje je  i diplomirala 1990.godine na smjeru agroekonomija, te stekla zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede. U Opštini Krupa na Uni zaposlena je od 1997 godine na poslovima vezanim za privredu i poljoprivredu.

INTERVIEW.BA: Zašto ste se odlučili kandidirati u okviru političke stranke, a ne kao samostalna kandidatkinja?

BASARIĆ:  Politička  i opšta klima u našem okruženju ne dozvoljavaju pojedincima, posebno kad je lokalna uprava u pitanju, da dođu do izražaja. S druge strane, čvrstog sam uvjerenja u ispravnost politike koju Partija demokratskog progresa Republike Srpske vodi.

INTERVIEW.BA: Šta je temelj Vašeg političkog programa?

BASARIĆ: Temelj mog političkog programa je da samo radom i odgovornošću, kako svakog pojedinca, tako i zajednice u cjelini, dugoročno gledano možemo računati na bolji život i bolje ljude, smanjivati nepismenost, afirmisati znanje i struku u odnosu na podobnost.

INTERVIEW.BA: Šta Vas izdvaja od drugih kandidata i kandidatkinja? Zašto bi građani i građanke glasali baš za Vas?

BASARIĆ: Dvadeset godina sam u neposrednom kontaktu s građanima i njihovim problemima, ako budem izabrana biću u službi građana.

INTERVIEW.BA: Šta planirate uraditi u prvih 100 dana mandata, ako dobijete povjerenje birača?

BASARIĆ: S obzirom na trenutno stanje, koje je vrlo složeno, ovo je teško pitanje,  ali svakako namjeravam bez odlaganja krenuti u rješavanje nagomilanih problema.

INTERVIEW.BA: Koja su tri najveća problema u Vašem gradu?

BASARIĆ: Loša putna struktura, problemi u snabdijevanju električnom energijom zbog stare mreže, neriješeno vodosnabdijevanje stanovništva, nepovoljna demografska slika…

INTERVIEW.BA: Kakav je Vaš stil liderstva? Trump, Hillary ili Merkel? Dodik, Čović ili Izetbegović?

BASARIĆ:Merkel.

Idi naVrh

Don't Miss