Aida Zerdo: Borit ću se za socijalnu sigurnost građana

21.09.2016.

Socijalna radnica Aida Zerdo je nezavisna kandidatkinja za vijećnicu u Općinskom vijeću u Visokom. Protekle četiri godine već je bila vijećnica u tom Vijeću.

Jedina neovisna kandidatkinja za Općinsko vijeće u Visokom smatra da su vodosnabdijevanje, putna i komunalna infrastruktura najveći problemi ove zajednice. Također, potpuno je svjesna da tim lokalnim treba dodati i generalne državne probleme, kakvi su nezaposlenost i siromaštvo. I eto čemu namjerava posvetiti svoju političku energiju

INTERVIEW.BA: Zašto ste odlučili biti nezavisna kandidatkinja, a ne dio postojećih stranačkih struktura?

Odlučila sam se da budem nezavisna kandidatkinja jer će moje djelovanje u politici biti slobodno i u interesu naroda, bez ograničenja i nametanja nečijih ideja, najčešće ideja lidera političkih partija.

INTERVIEW.BA: Šta je temelj vašeg političkog programa?

S obzirom da sam vijećnica aktuelnog Općinskog vijeća, moje buduće političko djelovanje usmjereno je na podršku završetku započetih projekata koji su doprinijeli rješavanju aktuelnih gorućih problema lokalne zajednice, te poboljšali standard života stanovnika. Po profesiji sam socijalni radnik, te moje usmjerenje u političkom djelovanju je i borba za socijalnu sigurnost građana naše općine.

INTERVIEW.BA: Šta vas izdvaja od drugih kandidatkinja?

Mene jedinstvenom na političkoj sceni u mojoj općini čini to što sam jedina žena koja je neovisna kandidatkinja za Općinsko vijeće, a ostali su neovisni kandidati ili kandidati i kandidatkinje političkih partija. Pored mene je još jedna žena neovisna kandidatkinja, ali za načelnicu, a to je naša aktuelna načelnica, gospođa Amra Babić.

INTERVIEW.BA: Šta planirate uraditi u prvih 100 dana mandata ako dobijete povjerenje birača?

Ukoliko budem dobila povjerenje građana nastojat ću raditi na izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj zaštiti na području općine u cilju proširenja prava korisnika i poboljšanja životnog standarda ranjivih skupina stanovništva, ali sve u skladu sa zakonskim mogućnostima.

INTERVIEW.BA: Koja su tri najveća problema u vašoj zajednici?

Problemi naše lokalne zajednice su slični ili jednaki problemima susjednih općina, a to su prije svega vodosnabdijevanje, putna i komunalna infrastruktura, na čijem rješavanju i unapređenju je naša općina u protekle četiri godine intenzivno radila. A osnovni generalni problem države, pa stoga primjenjiv i na skoro sve lokalne zajednice, su nezaposlenost i siromaštvo.

INTERVIEW.BA: Kakav je vaš stil liderstva? Trump, Hillary ili Merkel? Dodik, Čović ili Izetbegović?

Ni jedan od navedenih.

Idi naVrh

Don't Miss