Merima Tosunbegović: Naša ciljna grupa su svi građani spremni reći – dosta!

14.09.2016.

Viziju drugačije, nove politike, koja ide u korist svih građana ima nezavisna kandidatkinja iz Kalesije.

Merima Tosunbegović  je nezavisna kandidatkinja za Općinsko vijeće u Kalesiji. Završila je Fakultet tjelesnog odgoja i sporta u Tuzli s prosjekom ocjena 9,23, što ju je svrstalo među rijetke dobitnike Srebrene plakete Univreziteta u Tuzli. Nekadašnja članica reprezentacije Bosne i Hercegovine u odbojci, imala je priliku igrati  za mnoge klubove u zemlji, ali i u Francuskoj. Licencirana je kantonalna odbojkaška sutkinja. Danas Merima radi kao neovisna Oriflame menadžerica.

INTERVIEW.BA: Zašto ste odlučili biti nezavisna kandidatkinja, a ne dio postojećih stranačkih struktura?

TOSUNBEGOVIĆ: Listu nezavisnih kandidata vidim kao mogućnost realiziranja drugačije, različite politike. Dosadašnja politika je oslonjena na  prošlost, to su istrošene političke partije, naročito one koje tvrde da su oni najbolji i samo  nude obećanja. Obećanja ne ispunjavaju, pa su građani nezadovoljni, tako da je trenutna situacija na svim poljima jako loša. Naša ciljana grupa su svi građani koji su spremni reći dosta – dosta svemu onome u čemu se nalazimo! To su nezadovoljni birači. Također svi oni koji nisu izlazili na izbore i kukali da je loše stanje nesvjesno su omogućili ovakav razvoj situacije.

INTERVIEW.BA: Šta je temelj Vašeg političkog programa?

TOSUNBEGOVIĆ: Moj politički program je ostvarivanje zajedničkih interesa. Slobodno i dobrovoljno udruživanje građana, putem političkih i drugih aktivnosti.

INTERVIEW.BA: Šta Vas izdvaja od drugih kandidata i kandidatkinja? Zašto bi građani i građanke glasali baš za Vas?

TOSUNBEGOVIĆ: Moj motiv za bavljenje politikom jeste to što sam shvatila da bez učešća u politici ne mogu uticati na promjene u društvu. Stav o ženama kao slabijem polu duboko je ukorijenjen u društvu i politici, te zbog toga u vaspitno-obrazovnom procesu djeci od najranijeg uzrasta treba razviti svijest o tome da smo svi prije svega osobe. Moj cilj u ovoj kampanji jeste da aktiviram što veći broj žena, kako u politici, tako i u svim događanjima u sredini u kojoj žive. 

INTERVIEW.BA: Šta planirate uraditi u prvih 100 dana mandata, ako dobijete povjerenje birača?

TOSUNBEGOVIĆ: Moja politika će biti politika nezavisne liste. A to znači, borba za interese malog čovjeka, za više socijalne pravde i jednakosti, omogućiti pristup svima koji imaju poduzetničke ambicije, motiviranje domaćih i stranih investitora da ulože kapital kako bismo zaposlili naše ljude i time omladinu poštedjeli muka. Samo tako više neće morati da napuštaju svoju zemlju kako bi našli posao.

INTERVIEW.BA: Koja su tri najveća problema u Vašem gradu?

TOSUNBEGOVIĆ: Nezaposlenost, administracija i zdravstvo.

INTERVIEW.BA: Kakav je Vaš stil liderstva? Trump, Hillary Clinton ili Merkel? Dodik, Čović ili Izetbegović?

TOSUNBEGOVIĆ: Pristalica sam demokratskog stila vođenja, koji se odlikuje većinom u odlučivanju kao i međusobnim povjerenjem građana i njihovih predstavnika.

Idi naVrh

Don't Miss