ZASLUŽENO Novinarka Kristina Perić nominirana za “Hercegovku godine

04.10.2023.

Urednica i novinarka Kristina Perić zaslužuje nominaciju

S prvim danom otvaranja nominacija za izbor “Hercegovka godine” – 2023. počele su pristizati i nominacije za Hercegovke.

Nominacije traju od 02. oktobra do 03. novembra, a glasanje je počelo danas.

Sve nominacije se primaju isključivo putem e-mail adrese hercegovkagodine@gmail.com na koju je pristigla i nominacija za poznatu novinarku portala Hercegovina. info Kristinu Perić, a popratno pismo koje je pristiglo uz Kristininu nominaciju prenosimo u cijelosti:

Njezino ime je Kristina Perić, glavna je urednica, novinarka i glavna istražiteljica portala Hercegovina.info već četiri godine. To su ujedno najplodnije godine u njezinoj karijeri, i tu je pokazala svoju hrabrost, svoju energiju i ostvarila unutarnju potrebu da mijenja svijet i traži pravdu.

Uspješna karijera

Po ocjeni Društva novinara najbolja novinarka u pisanom novinarstvu u BiH u 2022. godini,

Njezini članci se nižu u rubrici Istražili smo na portalu Hercegovina.info, a mahom su rezultirali procesima i istragama.

Novinarstvom se ista bavi od 2004. kada karijeru započinje u mostarskom Dnevnom listu.

U tom razdoblju objavljuje niz članaka koji su zapaženi ne samo u zemlji, nego i u regiji, a puni i stalne rubrike poput one „na kavi sa Kristinom“.

Spremna pomoći

Od 2009. do 2019. radi u političkom tjedniku Republika, te surađuje sa mnogim medijima u zemlji i regiji.

Živi u Stocu, rođena je Mostarka, po ocu i majci Gruđanka, majka dvoje djece, novinarka već 20 godina.

Osim gore navedenog, a što nikada ne ističe u javnim istupima, sukladno onoj nek ti ne zna ljevica što radi desnica, uvijek, osobito oko blagdana uključena u akcije humanitarnog karaktera i spremna pomoći najpotrebnijima.

Idi naVrh

Don't Miss