NIJE SVIMA BILO VRUĆE U loži stadiona Zrinjskog uzvanike hladila klima od 20 kw rashladne snage

20.07.2023.

Iako će mnogi reći da je sizifovski posao postaviti klimu na otvorenom prostoru poput stadiona, kako saznajemo visoko klupsko i političko izaslanstvo izrazilo je zadovoljstvo radom mehaničke zvijeri

Mostarski Zrinjski i armenski Urartu u utorak su odmjerili snage pod Bijelim Brijegom u uzvratnom susretu prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Termin susreta zakazan je za 20 sati kako bi se što više izbjegao mostarski ‘ćelopek’ koji taj dan negdje dosezao i do 40 stupnjeva.

Iako u večernjem terminu, mnogi su za vrijeme utakmice bijeg od nesnosne vrućine tražili u hladnim napicima. Doduše, navijačima rezultat na terenu nije išao u prilog sve do posljednjeg udarca Hrvoja Barišića kad se moglo odahnuti, a konačno i prodisati budući da je bilo skoro 23 sata kad je utakmica završena.

No, kako saznajemo nisu se svi ‘kuhali’ na mauzoleju socijalističke arhitekture iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Novim ‘VIP salonom’ na stadionu Zrinjskog u klubu su se dosjetili kako dodatno opravdati cijenu godišnje ulaznice od 5 tisuća maraka pa je tako na utakmici protiv armenskog prvaka, uz brojne igrače, debitirala i klima od 20 kW rashladne snage.

Iako će mnogi reći da je sizifovski posao postaviti klimu na otvorenom prostoru poput stadiona, kako saznajemo visoko klupsko i političko izaslanstvo izrazilo je zadovoljstvo radom mehaničke zvijeri od 20 kW.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK u posebnoj loži

Usporedbe radi, neke obične klime koje se koriste u kućanstvima imaju snagu do 5 kw i mogu pokriti 75 m2.

Klimu od 20 kW nije moguće pronaći u slobodnoj prodaji na internetu, kao ni dobiti moguću cijenu budući da se uglavnom rade po narudžbi.

(Hercegovina.info)
Idi naVrh

Don't Miss