baralija glasanje
baralija glasanje

Irma Baralija za Interview.ba: “Mislim da ću se sutra probuditi kao vijećnica novog saziva Gradskog vijeća Mostara”

20.12.2020.

U Mostaru se broje glasovi, a prve preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Centralna izborna komisija BiH objavit će večeras u ponoć na konferenciji za medija, kada će oficijalno biti postavljeni i na web stranicu ove institucije.  Nositeljica liste BH Bloka Mostar – SDP, Naša stranka za izborno područje Stari grad, Irma Baralija kazala je za Interview.ba da bi prema trenutnim rezultatima mogla biti vijećnica novog saziva Gradskog vijeća.   

Foto: Slobodna Bosna

Mislim da ću se sutra probuditi kao vijećnica novog saziva Gradskog vijeća. Nemamo još zvanične rezultate i potrebno je da sačekamo još neko vrijeme, ali dostupne informacije govore tome u prilog. Atmosfera je odlična u štabu BH Bloka Mostar! Prema podacima koje imamo jako smo dobri u određenim dijelovima gradskog područja, konkretno u gradskom području Stari grad, gdje sam ja bila nositeljica, strašno su dobri rezultati, bolji od onih što smo očekivali”, istakla je.

Nada se kako će u novi saziv Gradskog vijeća ući šest vijećnika iz BH Bloka Mostar.

„Znam da to nekima može zvučati malo jer je ukupno 35 vijećnika, ali znate jedan blok okupljen oko HDZ-a osvojio je značajan broj mandata, s druge strane tu je i blok okupljen oko SDA. Nama je bilo nerealno očekivati da ćemo biti prvi ili drugi, ali nama je cilj da budemo što snažniji treći i da smo taj faktor bez kojeg se ne mogu donositi odluke, odnosno korektiv buduće vlasti“, poručila je.

Za izlaznost na izbore u ovom gradu vjeruje da je veća od 55 posto s obzirom na to da se birački spisak od posljednjeg popisa u BiH nije ažurirao.

Mogu da grantujem da je izlaznost veća od ove koju imamo formalno i naravno da upravo to daje veći legitimitet ideji i našem tumačenju da je Mostar spreman za promjene. U Mostaru ima snažna treća normalna strana, nije sve nacionalno obojeno, ljudi su spremni napraviti iskorak u budućnost i dati priliku nekim novim ljudima – kazala je Baralija.  

Najviše je veseli što je njenom gradu konačno vraćena demokracija.

“Jutros kada sam glasala srce mi je bilo kao Hum jer Mostar više nije grad slučaj, od njega sada možemo praviti grad primjer i ja se nadam da ćemo to učiniti našim radom u naredne četiri godine u Gradskom vijeću”, zaključila je.

Idi naVrh

Don't Miss