Sudski poziv za Muriza Memića

18.07.2020.

Arijana Memić, sestra tragično stradalog mladića Dženana Memića, poručila je danas da je “pravna država počela funkcionisati”.

Ona je na svom Facebook profilu naspisala da je njen otac Muriz, dobio poziv iz Općinskog suda u Sarajevu zbog održavanja mirnog protesta početkom oktobra 2018. godine.
“Jutros nam je stigao poziv iz Općinskog suda. Moj otac Muriz Memić se poziva da pristupi usmenom pretresu u svojstvu okrivljenog jer je Druga policijska uprava, policijska stanica Centar podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnoj postupka jer nismo podnijeli prijavu za održavanje mirnog okupljanja koje smo održali 05.10.2018. godine. Nadamo se da će uskoro i ubice našeg Dženana biti procesuirane”, napisala je Arijana.

 

Podsjećamo, ovaj slučaj godinama privlači pažnju domaće javnosti.

 

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu početkom ove godine je izreklo, po drugi put, prvostepenu presudu u slučaju smrti Dženana Memića, a kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za saobraćajnu nesreću kada je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Sud je prihvatio vještačenje ekspertskog tima iz Banjaluke koji je utvrdio da Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći i po drugi put odbacio optužbe na račun Seferovića.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss