GRAS: Kuponi za nezaposlene će umjesto 12 KM koštati 30 KM od 1. jula

30.06.2020.

Iz KJKP Gras su saopćili da će za nezaposlene osobe od 1. jula biti povećana cijena kupona.

– Obavještavamo korisnike da će na osnovu Sporazuma o privremenom utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge javnog linijskog prevoza putnika u KS-u, zaključenog između Vlade KS-a, KJKP Gras i Centotrans-Eurolines cijena kupona za nezaposlene osobe od jula umjesto 12 KM iznositi 30 KM, naveli su iz Grasa.

Također su poručili korisnicima javnog gradskog prevoza da je danas počela prodaja pretplatnih karata za juli 2020., za radnike, vanredne studente, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračne drugove penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

– Napominjemo da je period važenja pretplatnih karta za mart za učenike osnovnih i srednjih škola, redovne studente i penzionere produžen do kraja augusta, naveli su iz KJKP Gras.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 10. jula radit će od 7 do 16.30 sati, a od 13. jula do kraja mjeseca od 7 do 15 sati. Ova prodajna mjesta u subotu, 4. jula, radit će od 8 do 13.30 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Stup-pothodnik, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7 do 15 sati, a u subotu, 4. jula, radit će od 8 do 13.30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima Grasa koji se nalaze na Baščaršiji, kod Doma Armije, na Marijin-Dvoru, Željezničkoj stanici, Čengić Vili i Vogošći.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss