Neum vrvi od turista

28.06.2020.

Veliki broj građana iz svih krajeva Bosne i Hercegovine vikend provodi u Neumu. U jedinom bh. gradu na moru popunjen su skoro svi smještajni kapaciteti u privatnom smještaju, dok najveći hotel Sunce i pored velikog interesa još nije otvoren. Najavljeno je da će početi s radom od 1. jula.

Bh. građani odlučili su se za domaće more u velikom broju nakon što su granice Evropske unije, uključujući i Hrvatsku, ali i Crnu Goru zatvorene zbog pandemije virusa korona.

“U Hrvatsku i ne moram ići. Volim ići na Makarsku rivjeru, ali ne pod svaku cijenu. Ako nismo dobro došli, idemo onda na naše more. Plaže su uređene, gužve ima, ali nije prevelika. Cijene su pristupačne i vjerujem da svi koji su u Neumu uživaju”, rekao je Amer iz Sarajeva.

 

Na plažama, i pored velikog interesa, ima dovoljno mjesta. Za one koji ne vole gužvu dostupno je i nekoliko manjih plaža koje nisu u samom gradu. Nešto veće gužve zabilježene su i na saobraćajnicama prema gradu, ali većih zadržavanja nema. Podsjećamo, naznake da će Neum biti dosta posjećen u vrijeme korone za “Nezavisne” je potvrdio i Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika opštine Neum.

 

Naravno, u cijeloj priči, kako je naveo, ne treba nipošto smetnuti propisane i preporučene epidemiološke mjere, jer, kako je kazao, samo jedan pogrešan potez cijelu priču može vratiti na početak.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss