9074cb3ff01914ddec6d0b486498f54b
9074cb3ff01914ddec6d0b486498f54b

Opasnost od zaraze i dalje je prisutna

Redovna sjednica Sabora Islamske zajednice održana je uz posebne mjere zaštite od koronavirusa, pod predsjedavanjem predsjednika Safeta Softića, a prisustvovao joj je i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, saopćila je MINA.

Sabor je razmatrao i usvojio Izvještaj o radu organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za prošlu godinu – reisu-l-uleme, Vijeća muftija i Rijaseta IZ u BiH. Također je usvojen i Finansijski izvještaj organa IZ u BiH za 2019. godinu.

Na početku zasjedanja reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je govorio o glavnim aktivnostima zajednice u protekloj godini i izazovima sa kojima se zajednica susreće od pada nataliteta, preko izazova migranata do organizacije bošnjačke dijaspore.

 

“Opasnost od zaraze i dalje je prisutna, te vas i ovaj put molim da se pridržavamo mjera koje su preporučene od strane struke. Ujedno koristim priliku da se zahvalim svim članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su pokazali visoku svijest i disciplinu, koja je bila neophodna, posebno u prvim mjesecima pandemije, kako bismo sačuvali zdravlje ljudi. Također, dužan sam vas izvijestiti da je Islamska zajednica poduzela niz mjera kako bi zaštitila zdravlje ljudi i održala svoje aktivnosti u mjeri u kojoj je to bilo moguće”, kazao je reisu-l-ulema.

 

Zatvarajući sjednicu predsjednik Sabora se zahvalio sabornicima na odzivu i uputio riječi podrške muslimanima u Sandžaku koji se nalaze u posebno teškoj situaciji zbog širenja koronavirusa.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

EU sužava listu zemalja kojima dopušta ulazak

Naredna vijest

Apel zdravstvenih radnika UKC RS građanima