Boris Johnson najavio ublažavanje mjera karantene

23.06.2020.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da će se pravilo distance od 2 metra promijeniti na “više od metra” od 4. srpnja kad pubovima i restoranima bude dopušteno otvaranje u Engleskoj uslijed daljnjih popuštanja mjera zbog koronavirusa.

“Naša dugačka nacionalna hibernacija privodi se kraju”, rekao je Johnson donjem domu parlamenta.

“Pravilo socijalne distance vrlo je teško palo restoranima i pubovima te drugim sektorima ugostiteljske industrije”, rekao je.

 

Kasnije tijekom dana bit će objavljene upute, rekao je Johnson, naglasivši da će u njima pisati da se izbjegava sjedenje licem u lice i prilagođavanje smjena kako bi zaposlenici radili u odvojenim timovima.

 

Dok je najavio olakšavanje mjera, Johnson je rekao da bi se “ljudi trebali ponašati odgovorno.”

 

Kina i muzeji će se otvoriti zajedno s knjižnicama, crkvama, hotelima i prenoćištima.

 

Međutim, noćni klubovi, teretane, spa centri, kozmetički saloni, bazeni, vodeni parkovi i kasina će ostati zatvoreni, rekao je premijer.

 

Johnson je rekao da se mjere odnose na Englesku. Škotska, Wales i Sjeverna Irska imaju svoje mjere.

 

Na odvojenoj konferenciji za medije, škotska premijerka Nicola Sturgeon rekla je da će pravilo socijalne distance od 2 metra ostati na snazi u Škotskoj dok ne dođe izvješće savjetodavnog vijeća 2. srpnja.

 

Britanija je u ponedjeljak imala najniži dnevni broj smrtnih slučajeva od koronavirusa od sredine ožujka, sa samo 15 smrti zabilježenih u posljednja 24 sata, prema ministarstvu zdravstva.

 

To je bilo prvi puta u nekoliko mjeseci da je u zemlji zabilježeno manje od 1000 zaraza dnevno.

 

Velika Britanija je europska zemlja koja je najsnažnije pogođena pandemijom, s 42.600 smrtnih slučajeva.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss