c460640b7fb1558c50e4fbf1d3a64459
c460640b7fb1558c50e4fbf1d3a64459

U Crnoj Gori nema novooboljelih od virusa korona

Institut za javno zdravlje Crne Gore analizirao je danas 97 uzorka, među kojima nema pozitivnih na virus korona, rekao je pomoćnik direktora ovog instituta Senad Begić.

On je na konferenciji za novinare rekao da ukupan broj inficiranih od početka dešavanja sa novim virusom u Crnoj Gori ostaje 324.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Јevto Eraković rekao je na konferenciji za novinare da u toj zdravstveno ustanovi nema više nijednog pacijenta koji se liječi od kovida-19.

 

On je naveo da je ostao još jedan pacijent zaražen virusom korona u Opštoj bolnici Berane, koji je stabilnog stanja i ubrzo će biti otpušten kući.

 

„Nakon 49 dana, svi zdravstveni radnici Kliničkog centar, a i širom Crne Gore, sa nestrpljenjem smo čekali ovaj dan da kažemo da nemamo više hospitalizovanih pacijenata, niti onih koji bi u najavi mogli biti hospitalizovani“, istakao je Eraković, dodavši da je to veoma važan znak koji govori o dobroj epidemiološkoj situaciji.

 

Eraković je upozorio da u danima koji slijede ne smije biti opuštanja, navodeći da u nekim zemljama postoji drugi talas epidemije.

 

„Nadamo se da takav slučaj neće biti i sa Crnom Gorom“, dodao je Eraković.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Prethodna vijest

Austrijska ambasada iz tehničkih razloga otkazala primopredaju pomoći BiH

Naredna vijest

Inzko u razgovoru sa Guterresom: Što prije usvojiti državni budžet