1d4745519e2880bb99982b0ee742a45c
1d4745519e2880bb99982b0ee742a45c

Telegraph: Porast boja mrtvih zbog meča Liverpoola i Atletica

29.04.2020.

Martovski meč Lige šampiona između Livepoola i Atletico Madrida doprinio je porastu broja smrti u okolini Mersisajda, izjavili su zvaničnici britanskog zdravstvenog sistema, a prenio je Telegraph.

Navodi se da je očigledna viša stopa smrtnosti u toj regiji u sjeverozapadnoj Engleskoj, u odnosu na druge dijelove te zemlje u kojima nije bilo masovnih posjeta na stadionima i gostiju iz Španije.

Meču između “Redsa” i “Jorgandžija” u okviru šesnaestine finala Lige šampiona prisustvovalo je više od tri hiljade Španaca, koji nisu poslušali preporuke svoje vlade da ne putuju uslijed širenja korona virusa.

 

Duel na Anfieldu odigran je dan pošto je španska vlada objavila da se zbog pandemije zatvaraju škole i univerziteti u toj zemlji. U tom trenutku su u Madridu zabilježena 782 slučaja novog virusa, a 35 osoba je u Španiji preminulo od COVID-19.

 

„Moramo da razumijemo što je moguće više u vezi sa virusom kako bismo znali kako najbolje da se borimo u slučaju drugog talasa zaraze. Vidimo da postoji jasna korelacija između masovnih okupljanja i infekcije. Vjerovatnoća prenošenja virusa drastično se povećava kada se više ljudi nalazi na malom prostoru“, navodi se u saopštenju Georgea Batchelora, zvaničnika britanskog NHS.

 

„Bila je greška što smo to dozvolili. Navijači Atletico Madrida nije trebalo da putuju u Englesku na taj meč“, izjavio je gradonačelnik Madrida Jose Luis Martinez-Almeida.

 

Utakmica je završena pobjedom Atletica 3:2, pa je madridski tim eliminisao prošlogodišnjeg prvaka Evrope.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss