247bb5b80cdee47de40c8aa0a2aaf02d
247bb5b80cdee47de40c8aa0a2aaf02d

Đaković: Oštra Luka je novo žarište koronavirusa u RS

25.04.2020.

Žena (65), koja je jučer preminula od virusa korona, nije iz Banje Luke, već iz Prijedora, a liječila se u Klinici za infektologiju u Banjoj Luci.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je danas da je medicinska sestra koja živi u Prijedoru, a radi u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka jedna od tri nove osobe zaražene virusom korona.

Oboljela je i kćerka vozača Hitne pomoći u Oštroj Luci, koji je također zaražen, a treći inficirani Covidom-19 je medicinski tehničar iz Doma zdravlja Oštra Luka.

Đaković je na konfereciji za novinare u Prijedoru rekao da sada grad Prijedor ima osmoro zaraženih te upozorio na teško stanje u općini Oštra Luka, sa čijim su klasterom povezana tri poslednja zaražena Prijedorčanina.

-Možemo definitivno reći da u Republici Srpskoj imamo jedno novo žarište, a to je područje općine Oštra Luka odakle dolazi više zaraženih osoba, a i nekoliko poslednjih oboljelih u Prijedoru povezano je s tim klasterom – naglasio je Đaković.

U protekla 24 sata u Oštroj Luci zabilježen još jedan novi slučaj zaraze, te je u toj maloj općini za sada osam pozitivnih za koronavirus.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss