GOLA ISTINA Adin Šabić: Deložirati i ove što nas 25 godina truju, pa da i mi progledamo

21.04.2020.

Migranti i migrantkinje smetaju ovom sistemu samo zato što hodaju ovim ulicama i dišu ovaj zrak. Njih treba deložirati, IZBACITI, tačnije skinuti ih s vrata.

Piše: Adin Šabić za Interview.ba

Inače, oni/e su nama stvarno toliko za vratom jer sve ih hranimo, oblačimo i smještamo iz naših budžeta. Omogućili smo im hotelske sobe s pet zvjezdica, i ne spavaju po napuštenim zgradetinama, na stadionima, ulicama i tako dalje.

Omogućili smo im pristup zdravstvenom sistemu, pa nas i to dodatno košta, jer valja platiti one lijekove, zavoje, infuzije što se potrošilo na njih. A koliko smo trošili to najbolje pokazuju otvorene inficirane rane, krvave pantole koje nose umjesto zavoja i štošta drugo.

Ništa mi njima nismo dali da se ne lažemo, a i ovo jada što su dobili to su neke pare koje su stigle iz Europske unije, a koje su spucane u ove kampove, koji su hvala Bogu toliko uvjetni. Samo ću reći ne dao Bog da nekom zatrebaju.

S druge strane ti migranti i migrantkinje su nam sve pokrali i nanijeli su nam toliko štete da mi stvarno ne znamo kako ćemo se oporaviti od toga, mislim da će nas i pandemija Korona virusa manje koštati s ovom pozajmicom od 330 miliona konvertibilnih maraka.

Trebat će nam godine da se oporavimo od migranata i migrantkinja kad ih jednog dana IZBACIMO jer se o njima u našoj državi ne govori kao o ljudima, već kao o nekom smeću. A to što su došli iz Afganistana, Pakistana ili neke druge zemlje, kao što kažu naši stručnjaci bolje stojeće od BiH, to znači da oni nemaju dušu, pa da su ovakav tretman sigurno zaslužili.

Doduše naši stručnjaci su toliko s njima svima upoznati da  znaju sve životne priče, probleme i ono s čim su se oni susreli, pa isto tako da su ih sposobni i obezvrijediti i svesti ih na nivo smeća. A koliko su bili sposobni samo ih evidentirati, vrlo je upitno.

U suštini, nama su migranti i migrantkinje manje štetni nego ovi što nas godinama vode i koji su u samom vrhu naše političke scene. I njih, ako ikoga, bi trebalo deložirati iz ove države.

Mislim da bismo mi jednom za sva vremena procvjetali bez ovih parazita što nam uzimaju svaki mogući vitamin kada krenemo da krošnje širimo. Oni nas godinama ubijaju u pojam, zavađaju, kradu i ne daju nam da živimo, a onda se lažno brinu o našem zdravlju i komoditetu.

Njihove štete po nas u posljednjih 25 godina su tolike da ni onih 41 milion ljudi u svijetu što se kreće nije prouzrokovalo, niti će.  

Idi naVrh

Don't Miss