0620084a2ed4e9f7369db82ccc40ebe6
0620084a2ed4e9f7369db82ccc40ebe6

Proširena sjednica Vlade FBiH o situaciji u vezi s koronavirusom 16. marta

Proširena sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana u ponedjeljak, 16. marta, u Sarajevu. Sjednicu je u petak sazvao federalni premijer Fadil Novalić s ciljem sagledavanja kompletne situacije na području Federacije BiH u vezi s uticajem globalne pandemije na zdravlje ljudi i ekonomiju izazvane koronavirusom (COVID-19).

Pored članova Vlade FBiH na sjenicu su pozvani čelnici Udruženja poslodavaca FBiH, Saveza samostalnih sindikata BiH, Privredne komore FBiH, Porezne uprave FBiH, Federalne uprave policije, Federalne uprave civilne zaštite, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog zavoda za programiranje razvoja, Federalne direkcije robnih rezervi, Crvenog krsta/križa FBiH i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Vlada Federacije BiH od pojave novog koronavirusa (COVID-19) kontinuirano, na osnovu informacija Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, poduzima mjere koje prvenstveno imaju za cilj zaštitu zdravlja stanovništva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

U BiH sutra oblačno, tokom dana postepeno razvedravanje

Naredna vijest

Dodik: Od ponedjeljka vojska postavlja šatore