bc5e1dfa947a970f2a9fd67ea63c3773
bc5e1dfa947a970f2a9fd67ea63c3773

Prekid nastave u osnovnim i srednjim školama u Brčko Distriktu BiH

11.03.2020.

Vlada Brčko Distrikta BiH danas je u drugom nastavku 89. vanredne sjednice donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u ovom gradu nakon razmatranja informacije o stanju i mjerama poduzetim u vezi s koronavirusom.

Na konferenciji za medije dogradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Anto Domić je izjavio da je Vlada Distrikta danas donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije te na osnovu praćenja situacije u drugim dijelovima BiH i zemljama u okruženju.

“Odjeljenju za obrazovanje je naloženo da od sutra, 12. marta, obustavi nastavu u svim osnovnim i srednjim školama. Ova mjera će trajati dok postoji opasnost zaraze od koronavirusa, a svakih sedam dana će se vršiti procjena stanja na terenu”, izjavio je Domić.

 

Domić je naglasio da su dosadašnje preporuke Kriznog štaba za zdravstvo po današnjoj Odluci Vlade imperativ što podrazumijeva i dezinfekciju javnih ustanova i sredstava javnog prijevoza.

 

U nastavku sjednice koji će uslijediti sutra Vlada će definirati mjere predostrožnosti kada je riječ o javnim okupljanjima građana.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss