19cdefb8bc18fcc2fed38802fe0a8813
19cdefb8bc18fcc2fed38802fe0a8813

Beroš: U Hrvatskoj dosad testirano 156 osoba, čeka se nalaz za njih šestero

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u petak da je dosad na koronavirus testirano 156 osoba, šest nalaza još je u izradi, zaraza je potvrđena kod pet osoba, a novih pozitivnih nema.

“Mislim da smo polučili dobre rezultate, kao društvo smo pokazali visoku dozu odgovornosti”, ocijenio je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, a dio zasluga za to pripada medijima zbog objektivnog informiranja javnosti o problematici koronavirusa.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je kako je kod jedne od dviju novozaraženih osoba tek treći test pokazao da je pozitivna na koronavirus. Njezini simptomi bili su blagi, a sada ih gotovo više i nema.

“To je normalna način u dijagnostici virusnih bolesti. Osoba je cijelo vrijeme bila u izolaciji od postavljana sumnje na kontakt i pojave blažih simptoma. Testirana je svaki dan i u tom trećem testu je blaže pozitivna. Odlučili smo da ćemo je još nekoliko dana zadržati dok ne bude imala kompletno negativne testove”, kaže Markotić.

Dodala je kako se testiranja u Klinici za infektivne bolesti kontinuirano odvijaju do ponoći pa će do tada biti poznati ostali nalazi. U karanteni je i dalje jedna osoba, prenosi Hina.

Čitajte i ovo: Mahmutović: Puna afirmacija obnove nezavisnosti BiH bit će prijem u EU i NATO

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Turković uputila čestitku u povodu Dana nezavisnosti BiH

Naredna vijest

Delegacija EU: Državni službenici predstavljaju državu i nisu predstavnici RS