30bea200716cfe319733b7d457a11cd4
30bea200716cfe319733b7d457a11cd4

Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH neka poštuje Dejton

18.02.2020.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da, ako je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću stalo do BiH, neka onda poštuje Dejtonski sporazum.

“Komšić ne kaže šta je problem u savetu predsednika Vučića srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku da sve radi legalno. Komšić u pozivu na poštovanje zakona vidi ono što niko drugi ne može da vidi, potkopavanje BiH”, rekao je Vulin, reagujući na izjavu Komšića u kojoj je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da “podriva BiH”.

Vulin u izjavi za javnost ističe da je Vučić jedini lider na Balkanu koji vodi samostalnu politiku i jedini koji vodi politiku čuvanja mira.

“Ako Komšić poštuje ustav BiH onda neka najpre prestane da priča o nezavisnom Kosovu, neka ne daje izjave koje nije usaglasio sa druga dva člana Predsedništva BiH i neka Republiku Srpsku počne da tretira kao deo Dejtonske BiH, a ne genocidnu tvorevinu. Srbija je čuvar Dejtona i njen predsednik može uvek da iznese stav o svemu što krši Dejton ili što destabilizuje BiH, a odluka Ustavnog suda kojom se Republici Srpskoj oduzima zemlja i vlast, baš to čini”, naglasio je ministar odbrane.

“Sledeći put, pre nego što Komšić i pomisli da izgovori Vučićevo ime, neka najpre spremi odgovor u kome se kaže ko je pokušao da ga ubije u Srebrenici, i koja su imena nalogodavca i izvršioca pokušaja ubistva Aleksandra Vučića. Dok to ne izgovori, slobodno može da ućuti”, zaključio je ministar Vulin.

Čitajte i ovo:Tužitelj: Do okončanja istrage nećemo se oglašavati o smrti Lane Bijedić

(Tanjug/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss