4195a6e816d6acd47450ec39620f20dd
4195a6e816d6acd47450ec39620f20dd

Nakon pet mjeseci, Adnana Šeraka vraćaju u KPZ Zenica

16.02.2020.

Adnan Šerak, osuđen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom, a koji slovi za jednog od najopasnijih zatvorenika, jutros je ponovo iz sarajevskog prebačen u zenički zatvor.

Razlog njegovog prebacivanja je što je isteklo vrijeme odobrenog zahtjeva KPZ-a Sarajevo za njegov ostanak od dva dodatna mjeseca, kako bi se realizovao preostali dio njegove resocijalizacije ovoj kazneno-popravnoj ustanovi.

Šerak je, podsjećamo, iz zeničkog zatvora prebačen u Sarajevo zbog, kako je tada navedeno, određenih sigurnosnih problema. Trebao je u Sarajevu boraviti tri mjeseca.

U međuvremenu mu je boravak produžen za dodatna dva mjeseca, jer je smatrao da mu je u Zenici ugrožen život, a uprava KPZ-a Sarajevo je navela da proces njegove resocijalizacije teče bez ikakvih problema, te su naveli da je on jedan od najprimjerenijih zatvorenika.

Direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević potvrdio je za Faktor da je Šerak danas, nakon pet mjeseci, vraćen u Zenicu.

– On u Zenicu ide kao potpuno resocijalizovana osoba, a što je samo jedan pokazatelj dobrih odnosa unutar Ministarstva pravde FBiH i saradnje između KPZ-a Sarajevo i KPZ-a Zenica – kazao je Zubčević.

Šerak je, podsjećamo, optužen da je za vrijeme izdržavanja kazne zatvora za pokušaj ubistva u zeničkom zatvoru, nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja sa kojeg se nije vratio. Nakon nešto više od mjesec bjekstva pronađen je i uhapšen u Sarajevu, te vraćen u zatvor.

Pročitajte još: 

Čubrilović sazvao sastanak s liderima stranaka, Bošnjaci izostavljeni

(Faktor.ba/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss