125b27553761a6ad13e4b38a678ac66f
125b27553761a6ad13e4b38a678ac66f

SDP: Ponosni smo ono što su uradili SDP-ovi ministri u Vladi KS

30.01.2020.

Jučerašnja smjena Vlade Kantona Sarajevo, koja je od mnogih relevantnih institucija i pojedinaca ocijenjena kao najbolja vlada u poslijeratnoj BiH, sasvim sigurno je unijela nemir u veći dio stanovnika Kantona Sarajevo, zaključeno je na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH.

Navode da su ponosni na rezultate rada Vlade KS, te na ono što su uradili SDP-ovi ministri Malika Garibija, Adnan Šteta i Damir Filipović.

Predsjedništvo je osudilo nedavne nacionalističke ispade u osnovnoj školi u Srebrenici, koji su, kako je saopćeno, dodatno narušila ionako krhke odnose među tamošnjim stanovništvom i uvukla nemir u porodice povratnika u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

– Na sjednici Predsjedništva SDP-a otvoreno je ključno državno pitanje euroatlantskih integracija, povodom izjave Bakira Izetbegovića da NATO puta nema bez saglasnosti svih, odnosno SNSD-a i Milorada Dodika – naveli su iz SDP-a.  

Smatraju da je poražavajuće da se ovako bitno državno pitanje pokazalo ”jeftinim populizmom”.

Osudili su stavove predsjednika HDZ-a Dragana Čovića po pitanju izmjena Izbornog zakona.

– Očigledno je kako se stavovi Dragana Čovića po ovom pitanju nisu promijenili još od 2014. godine i dogovora sa SDA – istaknuli su.

Navode da posljednji istupi članova federalne Vlade, poput najave o otpuštanjima rudara, kao i povećanju cijena električne energije govore da Vlada želi preko leđa građana spasiti posrnule rudnike, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss