83b3f1f44ddd144e033373ec708d4246
83b3f1f44ddd144e033373ec708d4246

Dodik: U Sarajevu, Podgorici i Tirani centri za sprečavanje ruskog uticaja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu.

– Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacija, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara – naveo je Dodik. 

On je za RTS rekao da u Sarajevu postoji obavještajni centar koji čine stranci i oni iz obavještajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet. 

– Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog uticaja u Sarajevu Podgorici i Tirani. To su tri centra na Balkanu. Ovdje u Beogradu, vjerovatno, djeluje neki skriveni koji se ne može još razotkriti, ali znamo o tome – naveo je Dodik. 

On je dodao da i u Banjaluci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti. 

– Mi nemamo, nažalost, obavještajnu službu, jer je i ta nadležnost oteta i nezakonitim odlukama visokih predstavnika premještena na nivo Bosne i Hercegovine, gdje je stvorena obavještajna služba koja sve vrijeme radi protiv Republike Srpske i Srbije – rekao je Dodik.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Čović sazvao sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH

Naredna vijest

Vlada Kantona Sarajevo rješenja za zagađenje zraka tražit će sa drugim nivoima vlasti