Čović sazvao sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH

15.01.2020.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za danas sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH. Na dnevnom redu bi trebalo da bude utvrđivanje prijedloga članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i utvrđivanje prijedloga članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i utvrđivanje prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Između ostalog, na dnevnom redu bi trebalo da bude i utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije; te utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

Zajednički kolegij bi danas trebao utvrditi i zaključak o imenovanju predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u Radnu grupu za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor.

(NAP, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss