8c7ae573bd9a365b58fc2b8e4162cc71
8c7ae573bd9a365b58fc2b8e4162cc71

Tuzla: Oduzete cigarete, mobilni telefoni i druga tehnička oprema

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti 45.000 KM.

Ovlašteni službenici UIO iz Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla u suradnji sa službenicima MUP RS-a proveli su operativnu aktivnost prilikom koje su zaplijenili 4.890 paklica različitih cigareta koje nisu bile obilježeni akciznim markicama BiH. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaji na „crnom tržištu“ jer nisu bili obilježeni akciznim markica koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Druga operativna aktivnost, a na osnovu ranijih operativnih saznanja izvršena je na GP Rača. Izvršen je detaljan pregled autobusa na GP Rača uz upotrebu specijalističke opreme i tom prilikom u krovu autobusa i prostoru za ventilaciju pronađena je veća količina mobilnih telefona i druge tehničke opreme.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 45.000 KM. U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(NAP, Interview.ba)

Prethodna vijest

Počela tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, prisutan Janez Kopač

Naredna vijest

Plenković u EP-u: Hrvatska neće dopustiti da postane hotspot za migrante