fa6ecfb45e3842a1d340518dd8e52df1
fa6ecfb45e3842a1d340518dd8e52df1

Jasna Duraković napustila SBB: Neću glasati za smjenu Vlade KS

13.01.2020.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković objavila je na Facebooku kako napušta Savez za bolju budućnost, uime kojeg je i bila na ovom funkciji, te da neće glasati za smjenu aktualne Vlade.

Ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje. Mnogi dobronamjerni prijatelji, a i oni “dobronamjerni”, upozoravali su me da to ne radim i plašili teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i sl., pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je s Vladom Kantona Sarajevo – poručila je.

Navela je da bi time na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu njenog oca Nijaza Durakovića.

To je razlog i što neću vratiti mandat, koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže – istakla je Duraković.

Zahvalila se Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, te poručila da im se kod ovoga principi razilaze.

Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje – zaključila je.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss