21f40ed1194d2530d0d2962d92a33f2b
21f40ed1194d2530d0d2962d92a33f2b

Napadač iz Splita ispalio najmanje 36 metaka

12.01.2020.

U krvavom pohodu splitski ubojica likvidirao je tri muškarca koji su tražili da im vrati bratove dugove. Splitsko-dalmatinska policija održala je pressicu na kojoj je iznijela detalje o slučaju.

Na konferenciji su govorili Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika, i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

“Uhitili smo osumnjičenog za ubojstvo”, potvrđeno je na samom početku pressice, javlja Index. 

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava”, rekao je načelnik policije.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo smjere i aktivnosti i 2 sata i 45 nakon toga smo uhitili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje krim obrada.

Preko 150 sužbenika je angažirano iz svih rodova policije…”, rekao je zamjenika načelnika Srdarević.

“Jučer nakon zaprimljene obavijesti da se naoružana osoba kreće po Varošu snimku smo proslijedii ljudima na terenu. I odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili tko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još 3 osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s kaznenim djelom ali oni imaju saznanja o tome”, rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije. Otkrio je da su oštećena i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. “Radi se zalutalim mecima. Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura”, kazao je, prenosi Index. 

“Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubojstva, ali imaju veze s nekim drugim kaznenim djelom koji imaji veze s kaznenim djelom trostrukog ubojstva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada”, rekao je Matković.

“Sve te osobe dolazile su u doticaj s policijom. Poduzimale su se mjere i radnje u okviru zakonskih ovlasti, od osobnih pretraga i pretraga domova… Počinitelj nije imao kaznenih djela. Zasad ne možemo dovest događaja u vezu sa sukobom skupina”, kazao je Matković.

“Vodili smo računa da niti u jednom trenu ne budu u opasnosti druge osobe, ciljano smo radili da ga bez opasnosti po druge uhitimo”, dodaje.

Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku, istaknuli su iz policije. 

Podsjetimo, tri osobe ubijene su jučer u 15.35 sati u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminuli su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split, navodi dnevnik.

Ubojica, odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, a pritom su ga mobitelom snimali prolaznici koji su svjedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubojicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjale kao ubijeni redom su povezani s narko miljeom. Nakon višesatne potrage zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Serdarević obratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom daje policija zbog; povezanosti s pucnjavom u Splitu, koja je rezultirala s tri smrtna slučaja, privela dvije osobe te da nad njima provode istražne radnje. Uhićenja su provedena u kafiću na Skalicama.

Prema prvim informacijama, počinitelj je 25-godišnjak iz Splita, a motiv ovog krvavog; pohoda je osveta. Mladić koji se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je posljednjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat, donosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo: Pogled na sarajevski smog

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss