cdaefc2ea2e1266e5c38e5f480829a11
cdaefc2ea2e1266e5c38e5f480829a11

Dodik: Mi živimo jedinstven identitet

Milorad Dodik je za magazin Sedmica Prvog progama Radio Beograda rekao da se uvrijedi kad ga u Beogradu ljudi pitaju ”šta ima u Bosni”, prenosi RTRS.

On je dodao da niko ne treba da “sumnja u naše uvjerenje da je Republika Srpska trajna, nedodirljiva i da više nego ikada razumijemo da je ona danas izraz naše volje i da zavisi od nas samih”.

”Mi smo dio jedinstvenog srpskog naroda, gdje god se on nalazio. Mi nismo nikakvi bosanski Srbi i ako hoće neko da nas uvrijedi ovdje onda nas tako može nazvati, jednako, kao i kad dođem u Beograd kad me neko pita:Šta ima u Bosni, to mi je uvreda. Јa dolazim iz Republike Srpske i ovdje predstavljam ovaj narod koji je ponosan što pripada jedinstvenom srpskom narodu i mi živimo jedinstven identitet”,  istakao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ured visokog predstavnika saopštio je, podsjećamo, da će o netačnim tvrdnjama o državnosti Republike Srpske biti izviješteno Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Devetog januara, prilikom proslave Dana RS član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nazvao je entitet Republiku Srpsku državom. Isti tvrdnju ponovio je i ranije u nekoliko navrata.

 

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Građani ponovno pred Uborkom, uskoro nova blokada odlagališta

Naredna vijest

Zaštitne maske su obavezna oprema: Gdje kupiti, kako ih staviti, koliko koštaju…