bf160c7051a43a88e27020aece574bdd
bf160c7051a43a88e27020aece574bdd

Ambasada BiH u Teheranu: Bh. građani dobro

Nakon višednevnih masovnih demonstracija u Teheranu je mirno, a građani obavljaju svoje redovne aktivnosti. Škole, fakulteti, javne i privatne ustanove, gradski prevoz i drugo, rade u punom kapacitetu, saopšteno je iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran.

Navode da je Ambasada u stalnom kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova BiH, ali i sa bh. građanima koji privremeno borave u toj zemlji.

Svi oni, kao što je i ranije izvještavano, su dobro i uredno odrađuju svoje planirane obaveze po osnovu rada, školovanja ili naučno-istraživačkog boravka.

Prema službenim podacima Ambasade, trenutno,  u Islamskoj Republici Iran nalazi se ukupno 19 državljana Bosne i Hercegovine.

Protekla sedmica u Iranu je bila u znaku žalosti zbog pogibije generala Kasima Sulejmanija, ali je žalost dodatno produbila pogibija više od 50 građana u stampedu u Kermanu tokom masovnog okupljanja kao i pada ukrajinskog aviona nakon polijetanja sa Međunarodnog aerodroma Imam Khomeini u Teheranu.

Ambasada Bosne i Hercegovine, nastavlja obavljati planirane aktivnosti iz djelokruga svoje misije i u okviru diplomatskog kora, ambasadora ostalih država akreditiranih u Islamskoj Republici Iran. Ono što  u ovakvim situacijama ulijeva pozitivan optimizam jeste prisustvo kompletnog diplomatskog kora koji također, nastavljaju svoje redovne aktivnosti, navodi iz Ambasade BiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Vojvotkinja Meghan se vratila u Kanadu

Naredna vijest

Jutros u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano