fe0858fcb0b38f1cc7b19aadff837328
fe0858fcb0b38f1cc7b19aadff837328

Komšić posjetio radnike Zenicatransa, i dalje bez posjete graodnačelnika

09.01.2020.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je jutros radnike JKP “Zenicatrans-prevoz putnika”, koji već treći dan štrajkaju glađu.

Kako je kazao predstavnik štrajkača Hazrudin Bilić, Komšić je radnike posjetio jutros oko šest sati i zadržao se s njima oko 45 minuta.

– Razgovarao je s nama, rekao da je uz nas i da će nam dati podršku koliko je u njegovoj moći. On ne može nikome narediti, ali je razumio naše zahtjeve i probat će u tom pravcu da djeluje – kaže Bilić.

Ističe da će radnici nastojati ponovo animirati gradske vijećnike da organiziraju novu tematsku sjednicu Gradskog vijeća o problemu Zenicatransa. Do tada će oni, dodao je, nastaviti štrajk glađu.

Danas će, kako je najavio, njihove kolege koje nisu u štrajku glađu ponovo zvanično zatražiti od gradskih vlasti da počnu rješavati njihov problem. Gradonačelnik Fuad Kasumović, kaže, još nije odgovorio na njihov poziv da ih posjeti.

– Mi nikakav signal, ni poruku nismo dobili od gradonačelnika. Ponovo ga ovom prilikom pozivam da nas pozove, da nam dođe. Evo mi smo spremni danas da mu odemo i na noge – rekao je Bilić.

On ponovo prijeti i “radikalizacijom” štrajka, jer, kaže, svi su spremni da za ostvarenje cilja žrtvuju i sebe.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss