e18a6133e5777cbcfeff71d2d4dfdc91
e18a6133e5777cbcfeff71d2d4dfdc91

Dodik: Stvorena u miru, branjena u ratu, odbranjena u ovom vremenu

09.01.2020.

“Uspjeli smo da stvorimo RS kao izraz zahtjeva srpskog naroda za svojom državom. Stvorena u miru, branjena u ratu, odbranjena u ovom vremenu, RS je danas na ponos svih nas; stabilna, mirna, posvećena razvoju i slobodi”, kazao je danas prilikom obraćanja Milorad Dodik, povodom obilježavanja Dana RS kojeg je Ustavni sud proglasio neustavnim.

– Mi, Srbi na ovom prostoru u RS i oni koji su ostali izvan RS i Srbije znaju da nema slobode za srpski narod ako nemaju državu. Zato danas imaju dvije države; RS i Srbiju. Mi živimo RS kao sinonim naše slobode – kazao je Dodik.

Dodao je da se “Srbi nisu nikada borili za samo svoju slobodu”.

– Srbi se nikada nisu borili za samo svoju slobodu. Na kraju prošlog vijeka, oni su smatrali da treba da žive mimo nas. Danas je RS slobodna i za druge pripadnike naroda, Bošnjaci i Hrvati slobodno upražnjavaju svoj identitet. Učestvuju s nama, dio su naših institucija, a oni osporavaju nama 9. januar. Ne trebamo im zamjeriti, nego ga obilježavati. Ovo je naš dan, naša proslava, naša RS i ovdje želimo da gradimo svoju slobodu i život – zaključio je Dodik.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss