Iranska revolucionarna garda raketirala američke vojne baze u Iraku

Iranska revolucionarna garda je saopćila da je raketirala američke vojne baze u Iraku te da će u slučaju odgovora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uslijediti još sažniji udari.

Prema saopćenju Iranske revolucionarne garde, američka zračna baza Ajn al Assad napadnuta je sa više desetina projektila zemlja-zemlja, prenosi  Anadolu Agency (AA).

Iranska revolucionarna garda je navela da će u slučaju američkog odgovora uslijediti još žešći udari.

– U svakom slučaju na meti će biti izvori agresije na Iran. Cionistički režim ne držimo odvojenim od zločinačkog američkog režima – navedeno je u saopćenju uz preporuku Washingtonu da opozove trupe sa Bliskog istoka.

I Pentagon je saopćio da je Iran američke vojne baze u Iraku napao sa više od 12 balističkih projektila.

Načelnik štaba  iranskih oružanih snaga general-pukovnik  Mohammad Baqeri rekao je u srijedu da će odgovor Irana na bilo kakvu novi potez  SAD-a biti jači i razorniji, prenosi IRNA.

Baqeri je to rekao  govoreći o operaciji reciprociteta Iranskerevolucionarne garde koja je izvedena rano u srijedu i ciljala je  američku zračnu bazu Ain al-Assad u provinciji Anbar na zapadu Iraka kao odgovor na američko atentat 3. januara na generala  Qasema Soleimanija.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Radnici Zenicatransa nastavljaju štrajk glađu, poziv Kasumoviću da ih posjeti

Naredna vijest

Azijska tržišta: Indeksi pali, cijene nafte skaču