Vučić: Srbija će sarađivati s EU, ali i s Rusijom i Kinom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne može i neće odustati od saradnje s Europskom unijom, s čijim zemljama članicama ima 67 posto ukupne trgovinske razmjene, ali da neće odustati ni od saradnje s Rusijom i Kinom.

 Vučić je u intervjuu koji je emitiran na televiziji “Happy” rekao da samo njemačke kompanije zapošljavaju oko 62.000 ljudi u Srbiji.

– Imamo 67 posto trgovinske razmjene s Europskom unijom i 17 posto ukupne trgovinske razmjene sa zemljama regije, zato sam i inizistirao na suradnji koju vi zovete ‘mali Šengen’, a sve te zemlje se nalaze na europskom putu – kazao je Vučić.

Pritom je istaknuo da Srbija dobar dio poljoprivrednih proizvoda prodaje Rusiji, dok s Kinom ima suradnju u vidu njihovih investicija u Srbiji.

– Vi kažete ne treba nam EU, ja to ne mogu kazati. Potrebna nam je i Rusija i EU i svi drugi. Užasno je teško jer nikada ni jedni ni drugi neće biti zadovoljni, ali mi hoćemo da budemo samo svoj na svome i ništa više – rekao je Vučić.

 Vučić je rekao da iz zapadnih zemalja imaju kritike za politiku otvorenosti Srbije za kineske investicije, ali se to, po njegovim riječima, također neće promijeniti, prenose beogradski mediji.

(Fena, Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Revizija: RiTE Ugljevik kršio zakone o radu i javnim nabavkama

Naredna vijest

Vlada proglasila “Upozorenje” u svim zonama Kantona Sarajevo, pročitajte koje su to mjere