Bh. odbojkašica Jelena Šakotić nakon zlatne medalje: Osvojivši zlato premašile smo sva očekivanja

17.07.2018.

Ženski par iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Maja Živković i Jelena Šakotić osvojile su zlatnu medalju na BVA turniru u Štipu/Makedonija, u kategoriji U-22, koji je odigran od 13. do 15. jula. To je prva zlatna medalja koja je osvojena na BVA takmičenjima odbojke na pijesku. Jedna od takmičarki koja je zaslužna za ovu prestižnu nagradu, Jelena Šakotić, govorila je za Interview.ba kako je bilo pripremati se za turnir, te kako su se osjećale nakon osvojenog zlata.

NIKO NIJE OČEKIVAO DA ĆEMO OSVOJITI ZLATO: “Bile smo smatrane autsajderima, međutim uspjele smo dokazati svima da to nismo. Premašile smo sva očekivanja.“

INTERVIEW.BA: Osvojile ste zlatnu medalju na BVA turniru u Štipu/Makedonija, odbojkaša i odbojkašica u kategoriji U-22, ko vam je bio najveća podrška?

ŠAKOTIĆ: Najveća podrška smo bile jedna drugoj, a naravno tu su i naši roditelji te drugari koji su vježbali sa nama. Podrška su nam bili i naše muške kolege koji su također na turniru predstavljali BiH. Ne smijem izostaviti i Odbojkaši savez koji nam je bio velika podrška.

INTERVIEW.BA: Kakav je osjećaj pobijediti na jednom ovakvom turniru?

ŠAKOTIĆ: I za Maju, a i za mene, ovo je jedan od najvećih uspjeha. Na prvi pogled smo bile zbunjene i sretne, nismo bile svjesne da smo osvojile zlato. Tek sada nakon niza čestitki koje smo dobile i kako se situacija smiruje shvatamo kakav smo uspjeh postigle. Prezadovoljne smo. Ovo je prva zlatna medalja za nas kao učesnica, ali i za Odbojku na pijesku u Odbojkaškom savezu.

INTERVIEW.BA: Ko vam je prvi čestitao, čiju čestitku niste dobili, a možda ste priželjkivale?

ŠAKOTIĆ: Prve smo čestitale jedna drugoj. Od Saveza smo također dobile čestitke, te od organizatora kao i od učesnika drugih ekipa. Niko od državne vlasti nam se još uvijek nije obratio i nije čestitao.

INTERVIEW.BA: Da li si ste imale sve potrebne uslove za treniranje i spremanje za ovaj turnir?

ŠAKOTIĆ: Jesmo, mada uvijek može bolje. Ja treniram u Banjaluci, Maja u Derventi. Sastajale smo se koliko smo bile u mogućnosti na terenima u oba grada. Imale smo jednu provjeru na turniru u Derventi. Vježbale smo i uz pomoć roditelja i prijatelja. Nismo imale najbolje uslove za treninge koje su imale druge ekipe na turniru i zbog toga nismo očekivale da ćemo uspjeti, ali uz naš trud, vjeru, podršku koju smo imale, uspjele smo. Odbojkaški savez nam je obezbijedio opremu za takmičenje na turniru. Trener nije išao sa nama. Ove godine smo poslani samo nas četvero koji smo učestvovali, što se prije nije nikada desilo jer su uvijek išli trener i predstavnik. Da li je to bio manjak organizacije Odbojkaškog saveza ili trener nije bio u mogućnosti otići sa nama, to vam ne bih znala reći.

INTERVIEW.BA: Vaš uspjeh je malo medijski propraćen. Zašto je to tako?

ŠAKOTIĆ: Za naš uspjeh se najviše saznalo preko društvenih mreža. Zašto je medijski tako slabo propraćeno, zaista ne znam. Još uvijek nismo dobile te neke „ozbiljnije“ čestitke, možda zbog toga što je to još uvijek svježe, ali mi se nadamo da će ovaj naš uspjeh postati značajniji. Možda još uvijek nisu svi obaviješteni. Od početka turnira samo smo bili praćeni od našeg gradskog radija. Mislim da nije niko očekivao da ćemo postići ovakav uspjeh, te da ćemo osvojit zlatnu medalju. Bile smo smatrane autsajderima, međutim uspjele smo dokazati svima da to nismo. Premašile smo sva očekivanja.

 

 

Idi naVrh

Don't Miss