Slađana Banjac: Na čelu opštine treba nam obrazovana, humana i vrijedna osoba

29.09.2016.

Zaustaviti iseljavanje stanovništva i smanjiti nezaposlenost, samo su neki od programskih ciljeva kandidatkinje za načelnicu Opštine Petrovac.

Slađana Banjac je kandidatkinja Srpske demokratske stranke za poziciju načelnice Opštine Petrovac. Rođena je 11. februara 1964.godine u Konjicu. Šumarski fakultet  završila  je u Sarajevu. Zaposlena je u ŠG „Oštrelj-Drinić“iz Petrovca, na mjestu šefice Službe za uzgajanje šuma.

INTERVIEW.BA: Zašto ste se odlučili kandidirati pod okriljem političke stranke, a ne kao samostalna kandidatkinja?

BANJAC: Dugi niz godina aktuelna politička vlast zanemarivala  je ovaj kraj, što je rezultiralo vrlo lošim kvalitetom života na ovim prostorima, a to je opet dalje prouzrokovalo veliki odliv stanovništva i postojanje velikog prostora bez ljudske populacije. Iz revolta prema aktuelnoj vlasti pristupila sam opozicionoj stranci Narodnom demokratskom pokretu, jer sam u njenom političkom programu prepoznala neka rješenja za naše probleme.

INTERVIEW.BA: Šta je temelj Vašeg političkog programa?

BANJAC: Temelj mog političkog programa je zaštita interesa građana naše opštine, ali i susjednog Bosanskog Petrovca. Moraćemo se svi pozabaviti iznalaženjem i sprovođenjem u djelo svih raspoloživih mjera, da bi se stvorili bolji uslovi za život i opstanak na ovim prostorima.

INTERVIEW.BA: Šta Vas izdvaja od drugih kandidata i kandidatkinja? Zašto bi građani i građanke glasali baš za Vas?

BANJAC:  Od ostalih kandidata se izdvajam upravo po motivu kandidature za mjesto načelnice. Građani će glasati za mene ako žele obrazovanu, humanu i vrijednu načelnicu koja će raditi u interesu njih i koja će za njih angažovati sav svoj kapacitet.

INTERVIEW.BA: Šta planirate uraditi u prvih 100 dana mandata, ako dobijete povjerenje birača?

BANJAC: Problemi nisu nastali za 100 dana, pa se neće ni rješavati za 100 dana. Ali, u tom roku bih već detektovala goruće probleme i pravila prve korake na rješavanju istih. To znači da bih u cilju zapošljavanja mladih, ali i starijih, kojima nedostaje  nekoliko  godina radnog staža do odlaska u penziju, tražila angažovanje investitora, prvenstveno u finalizaciji drveta, tekstilnoj industriji, turizmu, poljoprivredi, stočarstvu…

INTERVIEW.BA: Koja su tri najveća problema u Vašem gradu?

BANJAC: Trenutno najveći problem naše opštine je nepostojanje saradnje opštinskih vlasti i glavnog privrednog subjekta, lokalnog Šumskog gazdinstva. Da postoji saradnja i dobra volja, mnogi problemi ne bi ni postojali. Ostali problemi su slični kao i svugdje, nezaposlenost, nezadovoljstvo građana, ucijenjenost stranačkom pripadnošću, zapostavljenost od strane države, itd.

INTERVIEW.BA: Kakav je Vaš stil liderstva? Trump, Hillary ili Merkel? Dodik, Čović ili Izetbegović?

BANJAC: Ni jedan od predloženih nije mi uzor. Previše su bahati, silni i ne vjerujem u njihovu dobronamjernost.

Idi naVrh

Don't Miss