37a06e4a72d6cb27621f1ed829bbee81
37a06e4a72d6cb27621f1ed829bbee81

Selma Suljić: Želim dokazati da nije sve tako crno

14.09.2016.

Iako ima samo 22 godine, odlučna je u borbi za bolju budućnost svojih vršnjaka. Želi doprinijeti rješavanju nagomilanih problema u lokalnoj zajednici.

Selma Suljić nezavisna je kandidatkinja za Općinsko vijeće Lukavac. Rođena je 30. decembra 1994. godine u Tuzli, a živi i radi u Poljicu, opština Lukavac. Završila je Hemijsku školu u Tuzli i kako kaže, nastavlja školovanje i radi jer voli biti neovisna. Odlučna je pokazati da mlada žena može mnogo toga uraditi za svoju zajednicu, samo ako joj se pruži prilika.

INTERVIEW.BA: Zašto ste odlučili biti nezavisna kandidatkinja, a ne dio postojećih stranačkih struktura?

SULJIĆ: Odlučila sam da budem nezavisna kandidatkinja samo zato što ni s jednim programom ovdašnjih političkih partija nisam zadovoljna.

INTERVIEW.BA: Šta je temelj Vašeg političkog programa?

SULJIĆ:  Borba protiv korupcije, zapošljavanje mladih i borba za veća prava žena u društvu.

INTERVIEW.BA: Šta Vas izdvaja od drugih kandidata i kandidatkinja? Zašto bi građani i građanke glasali baš za Vas?

SULJIĆ: Dosadašnji rezultati  u (ne)rješavanju svakidašnjih problema zajednice dali su mi odlučnost i samopouzdanje da se ti problemi mogu riješiti, ali i da se može istrajati u započetom. Svi oni koji su mogli da riješe te probleme, znaju da se to nije  rješavalo  godinama. Želim da dokažem, jer znam da mogu, da nije sve tako crno i da možemo da imamo bolje uslove za život i razvoj.

INTERVIEW.BA: Šta planirate uraditi u prvih 100 dana mandata  ako dobijete povjerenje birača?

SULJIĆ: Mnogo toga sam zamislila i mnogo toga bih željela postići. Ali navešću stvari koje su po mom mišljenju najvažnije. 
S obzirom na veliku zagađenost u prvom planu mi je očistiti okolinu. Zatim, moramo riješiti problem vodosnadbijevanja, pa pronaći mjesto za osnivanje Doma mladih. Mnogo je mladih koji žele da djeluju i bit ću jako sretna kad budemo imali sredstva i mjesto gdje možemo da pokažemo kvalitete i vrijednost mladih. Naravno,  još mnogo stvari planiram, ali idemo korak po korak i dat ću sve od sebe da stvari teku onako kako sam ih zamislila.

INTERVIEW.BA: Koja su tri najveća problema u Vašem gradu?

SULJIĆ: Kao što sam već spomenula: zagađenost, vodosnabdijevanje, problem mjesta za okupljanje mladih. Mnogo toga se može još nabrojati,  ali ovo je prvo za što ću se potruditi.

INTERVIEW.BA: Kakav je Vaš stil liderstva? Trump, Hillary Clinton ili Merkel? Dodik, Čović ili Izetbegović?

SULJIĆ: Već u mojoj drugoj rečenici možete shvatite da sam uvjerena da žene mogu i da im treba dati priliku. Dakle, Hillary i Merkel. 

Idi naVrh

Don't Miss