Tihomir Bradvica: Ljubuški se urušava, a Dragan Čović to podržava

02.09.2016.

Nakon godina zastrašivanja, kriminalne strukture prešle su i na realizaciju svojih prijetnji. Tihomiru Bradvici nedavno je bačena eksplozivna naprava pred porodičnu kuću. U razgovoru za interview.ba ovaj hrabri Ljubušak objašnjava pozadinu tog čina.

Iako je inžinjer mašinstva, Tihomir Bradvica zasigurno je jedan od najprincipijelnih društvenih aktivista u Bosni i Hercegovini i medijski djelatnik koji  u Ljubuškom predvodi lokalni web portal ljubuski.net. Zbog pisanja o aferama koje muče ovu malu općinu na jugu naše zemlje, u dvorište porodične kuće mu je nedavno bačena eksplozivna naprava. Policija i tužilaštvo o tome šute, dok gospodin Bradvica tvrdi da Dragan Čović lično podržava propast Ljubuškog.

INTERVIEW.BA: Gdine Bradvica, pred vašu je kuću u Ljubuškom nedavno bačena eksplozivna naprava. Možete li pretpostaviti zbog čega?

 

BRADVICA: Na to pitanje nije teško odgovoriti, s obzirom da je moja obitelj već nekoliko godina izložena progonu od strane lokalnih moćnika, koje politika postavlja na visoke funkcije, bez obzira što dolaze iz okružja kriminala. Takvom progonu sam se usprotivio, njemu je došao kraj i zbog toga pojedinci iz tog kriminalnog miljea, postavljeni na političke funkcije sa zadatkom da zaštite kriminal, trpe posljedice.

 

INTERVIEW.BA: Ko je reagirao povodom ovog napada i ima li ikakve istrage u lokalnim organima vlastima?

 

BRADVICA: Pouzdati se u policiju kojom upravljaju kriminalci uzaludan je posao. Oni već 15 dana tapkaju u mjestu. Ne vjerujem da im je uopće stalo, kao niti Tužiteljstvu Zapadno-hercegovačke županije, da se slučaj istraži. Ove dvije institucije imaju zajednički cilj stvaranja društvene napetosti u kojoj se ništa ne može razriješiti. Takva napetost njihovu nedjelotvornost, nerad i kriminal štiti, kao što je zaštićen zrak unutar mjehurića sapunice, koji svakog trenutka može puknuti. Moj slučaj je trebao biti riješen za 24 sata, za što postoje svi uvjeti.

  

INTERVIEW.BA: Vi ste i ranije bili meta napada i izloženi kontinuiranom pritisku. U nekim ste medijima izjavili kako je na djelu gušenje slobode mišljenja. Šta oni koji žele da ušutkaju vas i ljubuski.net žele da sakriju?

 

BRADVICA: Već sam kazao da je moj aktivizam u prvom redu imao početak u progonu moje obitelji od strane nekoliko lokalnih političkih moćnika, čijim je postavljanjem aktualna politika pokazala na kojoj se razini odgovornosti i društvenog rada nalazi. Kada u općini u kojoj ste rođeni sve propada zbog nezakonitog rada i trpanja narodnog novca u vlastite i stranačke džepove, onda morate reagirati. Moj grad Ljubuški i društvo se urušavaju, a zamislite Dragan Čović, kao odgovoran političar, taj isti kriminal dolazi osobno podržati. Stvarno nezamislivo.

Ovaj lokalni medij nije moguće ušutkati. Nikada nijedan tekst nije opovrgnut, a do sada ih je objavljeno gotovo 20 tisuća, Ljubušaci ga čitaju, jer im donosi točne informacije i vrijeme je da se svi uključe u spašavanje općine Ljubuški.

 

INTERVIEW.BA: Šta mislite da je najveći problem s Tihomirom Bradvicom, njegovim radom i bivstvovanjem u Ljubuškom?

 

BRADVICA: Takvih problema nema, jer sam svoj na svome. Jer tražim bolji život ne samo za sebe, već za tisuće onih koji čekaju posao, a imaju sve stručne kvalifikacije i kvalitete. U Ljubuškom se proizvodi na stotine osoba s lažnim kvalifikacijama, političari se okružuju upravo takvim osobama, jer imaju «suncobran» i revne ljude koji se za poklonjeno imenovanje bore svim sredstvima, pa su voljni podupirati, činiti i štititi kriminal. To je društvo u kojem živimo i moramo ga smijeniti.

 

INTERVIEW.BA: Kao neko ko je van sistema i može neovisno promatrati stvari, kako biste nam objasnili situaciju u samom Ljubuškom i okolini?

 BRADVICA: U Ljubuškom, ZHŽ i BiH buja politički karcinom. Političari štite svoju apsolutnu vlast i ništa ne rade za narod u kojeg se zakljinju, već isključivo za vlastite probitke i interes. Ljubuški je opljačkan doslovno, ima dug veći od 20 milijuna KM, financije općine ne vode se zakonito, milijuni KM dugova se ne prikazuju, što je utvrdila federalna revizija. Imate apsolutizam načelnika, čija je stručnost upitna.

ZHŽ ima deficit od 100 milijuna KM, s propalim ustanovama i poduzećima u svom vlasništvu. Njome upravljaju nesposobni i nekvalificirani ljudi, koji se nikada ne bi smjeli naći na tim pozicijama. Stvorili su klimu političkog feuda i potrebna je velika energija u narodu da takav sustav upravljanja kazni.

Ali izgleda da krčanje trbuha šalje signale do mozga, da će u narednom vremenu biti rezultata.

Zamislite da se ta svita krije iza nekog oblika nadrihrvatstva i čuvanja nacionalnog interesa. Ovom prilikom želim kazati da se radi o hrvatskoj veleizdaji, koja za posljedice ima rezultat tsunamija ili razornog zemljotresa.

 

 

Idi naVrh

Don't Miss