BORILI SE SAMI PROTIV SEBE: U 11 općina HDZ, SDA i HDZ već znaju ko su (grado)načelnici

06.10.2024.

Ljubuški, Posušje, Neum, Ravno, Kupres, Bužim, Teočak, Olovo, Laktaši, Istočno Sarajevo i Trnovo imali samo jednog kandidata

Iako su birališta zatvorena prije nekoliko minuta u 11 općina i gradova već se znaju budući (grado) načelnici obzirom da je su imali samo po jednog kandidata .

HDZ BiH u Ljubuškom, gdje je Vedran Markotić iz HDZ – opet dobio povjerenje. Stranačke kolege Ante Begić reizabran je u Posušju, a Dragan Jurković u Neumu. Kandidat HDZ-a Andrija Šimunović također je dobio mandat u Ravnom, a u Kupresu je Darko Jurić izabran po prvi put.

SDA već može potvrditi izbor tri kandidata – Mersudin Nanić je već i aktuelni načelnik Općine Bužim, ali nije imao protukandidata, baš kao ni Tajib Muminović iz Teočaka. Kandidat za načelnika Olova bit će je Đemal Memagić.

I SNSD ima tri sigurna načelnika. U Laktašima su građani imali samo mogućnost da potvrde kandidaturu Miroslava Bojića. U Istočnom Novom Sarajevu ostaje načelnik Jovan Katić, a Miroslav Bjelica se u Trnovu “borio sam sa sobom”.

Idi naVrh

Don't Miss