Marić: Trudnica izbačena sa KCUS-a jer je pozitivna na koronavirus

25.06.2020.

Politička analitičarka Ivana Marić je na društvenim mrežama podijelila priču o trudnici u 35. sedmici trudnoće A.M. koja nosi blizance, za koju tvrdi da su je izbacili jučer iz Kliničkog centra u Sarajevu nakon što su utvrdili da je pozitivna na koronavirus.

– Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na covid-19 i test je bio pozitivan. Nakon toga je nastala panika kod menadžmenta. Kako mi kažu moji izvori, pacijentica je doslovno izbačena s klinike, a sve koji su bili u kontaktu s njom su pozvali na razgovor i rekli su im da to mora ostati tajna tj. da se ta informacija ne širi dalje. Da ne spominjemo što krijući informacije ugrožavaju ostale pacijente – napisala je Marić.

Zapitala se gdje je granica tolerancije “na bahatost nesposobnih političara, još nesposobnijih članova njihovih porodica i njihovih brojnih poltrona i beskičmenjaka”.

– Zamislite kako se osjeća trudnica koja nosi blizance i ima bolove i koja par sedmica prije poroda sazna da ima covid-19, a doktori je izbace s klinike i pošalju kući – poručuje ona.

Sa KCUS-a se još uvijek nisu oglasili o ovom slučaju.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss