Bh. vozači sinoć čekali satima na hrvatskoj granici

25.06.2020.

Zbog loše epidemiološke situacije u zemlji, od ponoći je na snagu stupila odluka Stožera civilne zaštite po kojoj svi oni koji uđu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosove ili Makedonije, moraju u obaveznu dvosedmičnu samoizolaciju. Zbog toga je na granici s Hrvatskom nešto prije ponoći, na stotine automobila čekalo u redu kako bi izbjegli obaveznu karantenu.

Pojačan promet bio je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dok se na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuške čekalo sat i pol vremena. Dugačka kolona bila je i na prijelazu kod Slavonskog Broda. 

– Prema njima se postupa na jednak način kao prema hrvatskim državljanima, bez obzira na to što su strani državljani – izjavio je Zoran Ničeno, pomoćnik glavnog direktora policije, načelnik Uprave za granicu, za HRT.

Dodao je kako lična vozila nikad nisu pratili te da se u sistemu vidi kad je neko ušao u zemlju zbog čega tranzit mogu kontrolirati. 

– Dakle, putnici, primjerice, iz Mađarske koji putuju na more mogu putovati preko BiH i oni su u tranzitu, to se ne računa kao da su bili na području BiH i da bi time bili u nekakvoj samoizolaciji – objasnio je Ničeno. 

(24sata.hr, interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss