U Think Pink Centru održan susret onkoloških medicinskih sestara iz cijele BiH

23.05.2023.

Na sastanku su učestvovale onkološke medicinske sestre iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice i Mostara

U Think Pink Centru u Sarajevu organizovan je sastanak onkoloških medicinskih sestara iz pet Onkoloških centara u Bosni i Hercegovini.

Njega onkoloških pacijenata

Na sastanku, održanom prvi put u ovom formatu, u pozitivnoj atmosferi i uz konstruktivnu diskusiju smo razgovarali o mogućnostima i aktivnostima za unaprjeđenje i olakšanje puta pacijenta, važnosti uloge onkoloških sestara u procesu liječenja, te predstavili „Projekat unaprjeđenja njege onkoloških pacijenata“.

Na sastanku su učestvovale onkološke medicinske sestre iz: Univerzitetski Klinički centar u Sarajevu (KCUS), Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS), Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla), Kantonalna bolnica Zenica (KB Zenica), Sveučilišna klinička bolnica Mostar (SKB Mostar).

Direktorica organizacije „Think pink – zajedno smo jedno“ Nela Hasić istakla je važnost ovih susreta.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imale priliku da  u Think Pink Centru  ugostimo onkološke setre iz BiH, da se upoznamo, povežemo i razmijenimo iskustva i znanja. Veoma smo sretni što su naše gošće međusobno imale priliku da se susretnu na prvom ovakvom sastanku. Podijelile su svoje dugogodišnje iskustvo i informacije, te učinile da naš tim dodatno stekne uvid u ono što rade i sa čim se susreću u svom svakodnevnom radu – kazala je Hasić.

Razumijevanje i partnerstvo

Iz Think Pink Centra u Sarajevu uvjereni su da je ovo samo početak i osnova za jačanje međusobnog razumijevanja i izgradnje partnerstva gdje ćemo zajedničkim snagama raditi za dobrobit kako onkoloških pacijenata, tako i onkoloških medicinskih sestara, čija uloga u proceu liječenja je izuzetno važna i neosporna.

Idi naVrh

Don't Miss